Laden activiteiten
26
maart
dinsdag

Thema avond Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch | De Overgang

26 maart--19:30 - 21:00
Gratis
  • Dit evenement is voorbij.

De overgang: hoe ga je hiermee om?

Op dinsdag 26 maart om 19.30 u organiseert de Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch in samenwerking met Karmenta een avond met als thema “De overgang”.

 

De overgang is een normaal, natuurlijk proces bij elke vrouw. maar kan je leven wel degelijk verstoren.

Vrouwen in de overgang lopen vaak lang rond met allerlei klachten. Je kunt je behoorlijk belast voelen, en je combineert vast al jarenlang werk en zorg voor je gezin.

Op een gegeven moment merk je dat je veerkracht afneemt. Je kunt er niet aan toe willen geven, maar vaker nog worden de symptomen niet herkend als zijnde overgangsklachten.

Ook kunnen er enkele jaren voor het stoppen van de menstruaties al overgangsklachten zijn, hierdoor is herkenning ook niet altijd gemakkelijk.

De veel voorkomende lichamelijke klachten zijn onregelmatig bloedverlies, vermoeidheid, opvliegers en overmatig transpireren. Maar daarnaast zijn er ook geestelijke klachten zoals stemmingswisselingen en depressieve gevoelens.

 

Wij hebben Dr. Bouwma, gynaecoloog en initiatiefneemster van Karmenta, bereid gevonden om meer over dit onderwerp te vertellen. En uiteraard bespreekt zij ook de mogelijke behandelingen.

Op de avond zelf is er ook de mogelijkheid vragen te stellen.

Wanneer je je vragen mailt naar infosgvh@gmail.com dan zullen we dokter Bouwma de vragen voorleggen en zal zij proberen dit op de avond anoniem aan de orde te brengen.

Schroom niet en kom luisteren op dinsdag 26 maart om 19.30 u in de Pas, de koffie en thee staan klaar.

Mede mogelijk gemaakt door Rabobank Coöperatief Dividend.

Details
Datum: 26 maart
Tijd: 19:30 - 21:00
Kosten: Gratis
CategorieLezing