Laden activiteiten
05
november
zondag

SportiviTijd met Bas van de Goor

5 november, 2023--13:45 - 15:00
Gratis
  • Dit evenement is voorbij.

Onder de noemer SportiviTijd organiseren Sociaal Cultureel Centrum De Pas en Bibliotheek Heesch een nieuw sportcafé. De eerste editie is op zondag 5 november om 13:45 uur in De Pas. Hoofdgast is dan oud-topvolleyballer Bas van de Goor. Hij wordt geïnterviewd over zijn carrière en zijn foundation, die mensen met diabetes in beweging brengt.

Over Bas van de Goor
Bas van de Goor (Oss, 1971) behoort tot de succesvolste volleyballers die ons land ooit heeft gekend. Tijdens zijn spelersloopbaan won hij een groot aantal prijzen, waaronder een gouden medaille in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta. Het winnende punt in de finale werd in 2000 door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot sportmoment van de eeuw. In Nederland speelde Bas voor Dynamo in Apeldoorn en in Italië voor Modena en Sisley Treviso. Hij begon in Oss bij OVOCO.

Over de Bas van de Goor Foundation
Bas van de Goor kreeg nog tijdens zijn sportcarrière de diagnose diabetes type 1. Om mensen met diabetes bewust te maken van het positieve effect van bewegen en sporten begon hij in 2006 een eigen foundation. Deze zamelt geld in om clinics en evenementen te houden voor kinderen en volwassenen met diabetes.

Programma
Bas van de Goor wordt tijdens SportiviTijd geïnterviewd over zijn carrière en zijn foundation. Ook is er een kleine veiling om geld in te zamelen voor zijn foundation en is er een petje-op-petje-af-quiz met mooie prijzen.

De entree voor SportiviTijd is gratis. Wel graag vooraf aanmelden. Dat kan via de knop op de website van de Bibliotheek.

Details
Datum: 5 november, 2023
Tijd: 13:45 - 15:00
Kosten: Gratis
CategorieLezing