Laden activiteiten
04
mei
woensdag

Filmavond: Quo Vadis, Aida?

4 mei, 2022--20:30 - 22:30
€4,00
  • Dit evenement is voorbij.
quo_vadis_aida

Filmhuis De Pas draait bijzondere films, altijd met een boodschap. Er valt vaak wat te lachen en soms rolt er een traan, de films bieden altijd stof om na te praten en ter overdenking. Filmhuis De Pas speelt, daar waar het kan, in op de actualiteit. Op zaken die ons bezighouden, op maatschappelijke thema’s en vraagstukken.

Een gezellig avondje uit met partner, familie of vrienden of gewoon in je eentje naar een goed verhaal kijken en luisteren in een prettige omgeving. Je drankje mag je mee de zaal in nemen en na afloop is het altijd gezellig in het café en, bij mooi weer, op het terras.

“In ‘Quo vadis, Aida?’ staat de genocide van Srebrenica centraal. De gebeurtenissen rondom deze schrijnende massamoord worden bijna volledig getoond door de ogen van Aida, een personage dat is gebaseerd op de beroemde tolk Hasan Nuhanović. Hoewel de film zich grotendeels op één locatie afspeelt, voelt ‘Quo vadis, Aida?’ nooit leeg of eentonig. Een aangrijpende en hartverscheurende film.”

Lees hier de volledige recensie en bekijk de trailer.

‘Quo vadis, Aida?’ was met maar liefst drie onderscheidingen de grootste winnaar van de 34ste editie van de European Film Awards; daarnaast was deze film ook genomineerd voor een Oscar in de categorie van De Beste Buitenlandse film.

NB: Dankzij een bijdrage van de Gemeente Bernheze is deze film gratis toegankelijk voor jongeren tot 18 jaar. Wil jij deze film graag zien? Kom naar De Pas, op vertoon van je ID ontvang jij een gratis entreebewijs. Voor filmbezoekers vanaf 18 jaar is de entree € 4,- 

De aanvangstijd van deze film is aansluitend aan Dodenherdenking, ca. 20.30 uur.

Hebt u een FilmPASpoort/abonnement?
U kunt op de bestelpagina inloggen (zie onderstaande afbeelding). Daarna, kunt u uw filmkaartje bestellen.

inloggen filmabonnement

Naar kaartverkoop
Details
Datum: 4 mei, 2022
Tijd: 20:30 - 22:30
Kosten: €4,00
CategorieFilm