Laden activiteiten
13
september
maandag

Film: Dark Waters

13 september, 2021--20:00 - 22:00
€6,00
  • Dit evenement is voorbij.
Dark Waters

Filmhuis De Pas draait bijzondere films, altijd met een boodschap. Er valt vaak wat te lachen en soms rolt er een traan, de films bieden altijd stof om na te praten en ter overdenking. Filmhuis De Pas speelt, daar waar het kan, in op de actualiteit. Op zaken die ons bezighouden, op maatschappelijke thema’s en vraagstukken.

Een gezellig avondje uit met partner, familie of vrienden of gewoon in je eentje naar een goed verhaal kijken en luisteren in een prettige omgeving. Je drankje mag je mee de zaal in nemen en na afloop is het altijd gezellig in het café en, bij mooi weer, op het terras.

Vanavond draaien we Dark Waters

Een waargebeurd rechtbankdrama over advocaat Robert Bilott (Ruffalo), die het opneemt tegen chemiereus DuPont.

Robert Bilott is pas begonnen bij een gezaghebbend advocatenkantoor in de grote stad als een boze boer uit West Virginia met dozen vol bewijsmateriaal binnenstormt. Zijn land, gelegen naast een verwerkingsplaats van chemisch fabrikant DuPont, is ernstig vervuild geraakt. En niet alleen zijn koeien sterven bij bosjes, ook zijn eigen gezondheid takelt opvallend snel af. Bilott voelt weinig voor deze zaak. Het kantoor waar hij voor werkt is innig verstrengeld met grote bedrijven zoals DuPont en normaal gesproken is het zijn taak om dit soort dwarsliggers monddood te procederen.

Langzaam ontvouwt zich een verontrustende geschiedenis. DuPont loost al decennialang willens en wetens chemische stoffen (PFAS) die ernstige gevaren met zich meebrengen voor de volksgezondheid. Billot bijt zich steeds steviger in de zaak vast, wat hem door zijn collega’s niet in dank afgenomen wordt, laat staan door zijn vrouw.

Dark Waters is een activistische film die zich niet aan de kijker opdringt en daardoor des te overtuigender is. Hij laat prachtig zien hoe iets dat begint bij een paar dode koeien, kan uitgroeien tot een mondiale kwestie. Want ook in Nederland liggen nog steeds talloze bouwprojecten stil vanwege ernstige bodemvervuiling.

Een sterke, ingehouden film waar je met groeiende verontwaardiging naar zult zitten kijken. Klik hier voor de trailer.

Naar kaartverkoop
Details
Datum: 13 september, 2021
Tijd: 20:00 - 22:00
Kosten: €6,00
CategorieFilm