nieuws

Nieuws

Update: Opening 1 juni 2020

Vanaf 1 juni mogen we jullie weer verwelkomen in De Pas!

We openen ons terras en café weer voor bezoekers, uiteraard wel met de nodige aanpassingen en zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden. Daarnaast geldt voor het café een maximaal aantal bezoekers van 26.

Ook is het weer mogelijk vanaf 1 juni overdag een ruimte te huren in De Pas, dit kan tot een maximum van 26 personen. Hierbij is vooraf reserveren noodzakelijk. 

We kijken ernaar uit jullie weer te morgen ontvangen in De Pas, hopelijk tot snel!

 

Géén wandeldriedaagse 2020

Helaas zal de wandeldriedaagse dit jaar niet doorgaan.

Op dinsdag 21 april kondigde de overheid een verlenging van de corona maatregelen aan. Deze verlenging betekent helaas dat de wandeldriedaagse op 17,18 en 19 juni 2020 in Heesch dit jaar niet door kan gaan.

We hopen in 2021 weer samen langs de mooiste plekjes van Heesch en omgeving te kunnen wandelen! 🚶‍♂️

Update: Coronavirus - De Pas gesloten tot 1 juni 2020

Update: 9 april

 

I.v.m. het Coronavirus zal De Pas gesloten zijn tot 1 juni voor alle activiteiten, tenzij de overheid de komende weken anders besluit.

Wat betreft de danslessen van Balletstudio van der Stappen verwijzen we graag hier naar hun website voor meer info.

 

De geplande theatervoorstellingen betreft zullen we waar mogelijk verplaatsen naar een latere datum. Het reeds gekochte ticket blijft dan geldig voor de betreffende voorstelling.
Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij iedereen pas in een later stadium informeren over de precieze afwikkeling.

Alle andere bijeenkomsten en vergaderingen zijn geannuleerd. We hopen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.
We blijven bereikbaar op weekdagen van 9.00 uur tot 12:00 uur via info@de-pas.nl

 

 

PERSBERICHT: Nieuwe voorzitter voor DNI

  

De Nieuwe Instelling (DNI), de opvolger van De Pas en De Eijnderic, heeft een nieuwe bestuursvoorzitter: Aad van Lopik.
Hij zal per 1 oktober het proces van de samenvoeging van De Pas en De Eijnderic vorm gaan geven, samen met bestuur en medewerkers van beide instellingen.
 
Aad van Lopik is een oude bekende van de gemeente, waar hij 16 jaar in de gemeenteraad zat. “Nu ik met pensioen ben, heb ik tijd om deze uitdaging aan te gaan. Vanuit de gemeenteraad had ik veel bemoeienis met beide instellingen. Als voorzitter van de fusiepartners, kan ik van binnenuit werken aan een mooie nieuwe instelling. Ik ben ervan overtuigd dat ze elkaar zullen versterken en een geweldige synergie opleveren.”
 
Volgens Van Lopik is de gemeente Bernheze zonder DNI, nu nog De Pas en De Eijnderic, onbestaanbaar. “De Pas is laagdrempelig, toegankelijk, en ligt centraal in Heesch op een prachtige locatie. De Eijnderic staat in heel Bernheze bekend om zijn brede aanbod aan veelzijdige cursussen en workshops. Beide stichtingen worden gedragen door vrijwilligers en vormen een onderdeel van het hart van de Bernhezer gemeenschap.”
 
De nieuwe voorzitter is ervan overtuigd dat de samenvoeging van beide stichtingen tot een nieuwe instelling DNI een stap vooruit is. “Met een nieuwe indeling van het gebouw van De Pas, is er voldoende ruimte beschikbaar voor alle onderdelen van DNI. De programma’s zullen elkaar versterken en er zal kruisbestuiving ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat DNI een fantastische toekomst tegemoet gaat. Maar dan wel met een mooie, nieuwe naam. Die komt nog wel.”