Filmhuis Archief

Filmhuis de Pas: Mees Kees

Datum: woensdag 27 december
Tijd: 13:30 UUR
Zaal open: 13:15 UUR
Entree: € 4

 

Tobias en zijn beste vriend Sep zitten in groep 6 van de basisschool. Hun juf Sanne gaat met zwangerschapsverlof. Schoolhoofd Dreus kan geen bevoegde leraar vinden om in te vallen en laat daarom stagiair Kees Bruin (meester Kees, door de kinderen mees Kees genoemd) dit zelfstandig doen, waarbij ze af en toe komt kijken hoe het gaat. Kees blijkt vooral leuke dingen te willen doen in de klas, met de bedoeling om spelenderwijs les te geven. Dreus kan dat echter niet waarderen. Tobias wordt alleen door zijn moeder opgevoed, maar die ligt vooral depressief in bed. Kees biedt Tobias de afleiding van de problemen thuis en langzaam aan raakt Kees steeds beter bevriend met de klas.

Op schoolreis gaan ze naar het graanmuseum, maar dat is erg saai. Ze gaan er snel weg en besteden de overgebleven tijd in het nabijgelegen pretpark.

Tobias had geen toestemmingsbriefje van zijn moeder mee, waarna Kees dit heeft getekend. Dreus berispt Kees hiervoor en zegt dat hij leraar moet zijn, niet een vriend van de kinderen. Kees neemt dit ter harte en wordt ineens erg streng tegen de kinderen, wat ze erg jammer vinden. Hij gaat ook niet meer buiten de lessen om met Tobias en die moet voortaan ook zijn eigen brood mee naar school nemen. Al gauw komt Kees hier hierop terug. Onverwacht komt de onderwijsinspecteur langs, die een alternatieve gang van zaken in Kees' klas aantreft. Dreus denkt dat het nu helemaal mis is, maar de inspecteur is tevreden.

Genre: Komedie, familiefilm
Regie: Aniëlle Webster
Cast o.a.: Leendert de Ridder, Jelle Stout, Ole Kroes en Sanne Wallis de Vries
Duur: 79 minuten 

Kaarten reserveren kan telefonisch via 0412-451634 of voor aanvang van de film op de avond zelf, het is ook mogelijk om kaarten te reserveren via info@de-pas.nl. Wij zorgen dat uw kaarten klaarliggen!