Muziek

50 jaar Pink Floyd in Nederland: Heesch

Muziektheaterdocumentaire - VERZET VAN 27 JANUARI NAAR 20 JANUARI 2018

Datum: zaterdag 20 januari
Tijd: 20:15 UUR
Zaal open: 20:00 UUR
Entree: € 15,00
Reserveer Direct

 

 

50 JAAR PINK FLOYD IN NEDERLAND: HEESCH muziektheaterdocumentaire

met Charles Beterams (teksten) en The Use Of Ashes (muziek). In 1967 maakt Nederland voor het eerst kennis met Pink Floyd. De singles Arnold Layne en See Emily Play, het verpletterende debuut The Piper At The Gates Of Dawn. Op televisie bij Fanclub, een eerste optreden in november 1967 – nog met Syd Barrett – in Rotterdam. Een half jaar later is Syd vervangen door David Gilmour. Pink Floyd speelt in 1968 waar het maar spelen kan. In Vlissingen, Apeldoorn, Heesch, Weesp, Zaandam en het zojuist geopende Paradiso. Het duurt echter niet lang voordat Pink Floyd in zalen als het Concertgebouw en De Doelen speelt, en in 1970 definitief doorbreekt tijdens het legendarische Kralingen festival in Rotterdam.

De vroege jaren van Pink Floyd spelen zich voor een belangrijk deel af in Nederland getuige de vele opnamen in de recente box set Pink Floyd: The Early Years. De verhalen achter al die kleine en grote concerten zijn door Charles Beterams bijeengebracht in het nieuwe boek Pink Floyd in Nederland dat in november 2017 uitkomt.

Het boek vormt de basis voor een voorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. Bijzondere verhalen, unieke beelden en opnamen. En vanzelfsprekend de mooiste muziek uit de jaren 1967-1970 in een muziektheaterdocumentaire.

Charles Beterams – tekst
Peter van Vliet – gitaar, zang
Maarten Scherrenburg – gitaar, percussie, zang
Pascal van de Pol – bas, zang
Simon van Vliet – toetsen
Raymond Steeg – techniek

Neem een voorproefje via deze link: http://www.permafrostpublishers.com/catalogus/pink-floyd-in-nederland/