Muziek

50 jaar Pink Floyd in Nederland: Heesch

Muziektheaterdocumentaire - VERZET VAN 27 JANUARI NAAR 20 JANUARI 2018

Datum: zaterdag 20 januari
Tijd: 20:15 UUR
Zaal open: 20:00 UUR
Entree: € 15,00
Reserveer Direct

 

Theaterconcert over de jaren van Pink Floyd in Nederland

De vroege jaren van Pink Floyd spelen zich voor een belangrijk deel af in Nederland getuige de vele opnamen in de recente box set Pink Floyd: The Early Years. Op zaterdag 20 januari vertelt Charles Beterams het verhaal, The Use Of Ashes maken in dit unieke theaterconcert de muziek.

In 1967 maakt Nederland voor het eerst kennis met Pink Floyd met de singles Arnold Layne en See Emily Play en kennis met  het verpletterende debuutalbum The Piper At The Gates Of Dawn. Op televisie bij Fanclub, een eerste optreden in november 1967 – nog met Syd Barrett – in Rotterdam. Een half jaar later is Syd vervangen door David Gilmour. Pink Floyd speelt in 1968 waar het maar spelen kan. In Vlissingen, Apeldoorn, Heesch, Weesp, Zaandam en het zojuist geopende Paradiso. Het duurt echter niet lang voordat Pink Floyd in zalen als het Concertgebouw en De Doelen speelt, en in 1970 definitief doorbreekt tijdens het legendarische Kralingen festival in Rotterdam.

De vroege jaren van Pink Floyd spelen zich voor een belangrijk deel af in Nederland getuige de vele opnamen in de recente box set Pink Floyd: The Early Years. De verhalen achter al die kleine en grote concerten zijn door Charles Beterams bijeengebracht in het nieuwe boek Pink Floyd in Nederland dat in november 2017 uitkomt.

Het boek vormt de basis voor een voorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. Bijzondere verhalen, unieke beelden en opnamen. The Use Of Ashes  bestaat uit: Charles Beterams  (tekst), Peter van Vliet  (gitaar, zang),  Maarten Scherrenburg (gitaar, percussie, zang), Pascal van de Pol (bas, zang) en
Simon van Vliet (toetsen).
De voorstelling begint om 20:15 uur en kaarten zijn  te reserveren via de website van de Pas.

Neem een voorproefje via deze link: Permafrostpublishers: 50 jaar Pink Floyd in Nederland

Of hier: NPO Radio 1: Pink Floyd