Muziek

Zondagmiddag akoestisch 'live': Roel Spanjers

Zondagmiddagconcert

Datum: zondag 24 september
Tijd: 14:30 UUR
Zaal open: 14:00 UUR
Reserveer Direct


Roel Spanjers wordt geboren op 21 oktober 1969 in Brabant. Spanjers groeit op in een muzikaal gezin.

Zijn vader speelt piano en op jonge leeftijd kruipt Roel zelf ook achter het instrument. Op de middelbare school speelt hij in diverse rhythm & blues bands. Les nemen doet hij niet. Spanjers is een autodidact en hij kan geen noten lezen.Hij heeft geen trek om aan een conservatorium te studeren en kiest in 1989 voor een studie geschiedenis. Tijdens zijn studie speelt hij in verschillende (blues)bands en doet regelmatig tours door Nederland. Hij speelt mee op de albums 1 More 2 Steps (1990) en Back A La Maison (1992) van Captain Gumbo. Deze band maakt aanstekelijke cajun/zydeco muziek en Spanjers treedt veel met ze op.

Vlak voor zijn afstuderen stopt hij met zijn studie en stort zich vol overgave op de muziek.

In 1997 doet hij zijn eerste grote tour met de Amerikaanse bluesmuzikant Luther Allison. Daarnaast speelt hij mee op het album Round Here van JW Roy & Band. De bluesmuzikant JW Roy (Jan Willem Roy) loopt als een rode draad door zijn leven. Met o.a. Fred Jenner (ex-Kadanz) en Roel Giesen maakt hij twee jaar deel uit van de band Eeuwige Belofte.

In 2001 begint Spanjers zijn eigen band The Sunset Travellers. Met zijn broer Erik begint hij zijn eigen studio. Roel werkt er veelal als sessiemuzikant terwijl Erik meer de man achter de knoppen is.

Op 14 november 2003 gaat 'Normaal' van start met de Høk & Swing Tournee 2. Roel Spanjers speelt mee op accordeon, toetsen en achtergrondzang.

In 2004 is Spanjers van de partij als Poels & Giesen een korte theatertour doen. Daarnaast is hij druk bezig songmateriaal te schrijven die hij in 2005 solo of met zijn band The Sunset Travellers wil uitbrengen.

Samen met o.a. zijn broer Erik Spanjer brengt hij in 2006 onder de naam Birdcatcher een titelloos album uit. 

Spanjer levert meerdere bijdragen op het album 'The Last Warrior' van de countrybluesband Charley Cruz & The Lost Souls uit Dordrecht. Hij gaat op theatertournee met Frédérique Spigt en haar programma's Alles (2009) en Land (2012).