Muziek

Akoestisch Live met Roel Spanjers

Zondagmiddagconcert

Datum: zondag 24 september
Tijd: 14:30 UUR
Zaal open: 14:00 UUR
Entree: Gratis

Het komende seizoen worden in de Pas in Heesch zes zondagmiddagen gevuld met het nieuwe concept ‘Akoestisch Live’. Het café van de Pas is de plek waar verschillende artiesten een akoestisch huiskamerconcert zullen geven. Op zondag 24 september bijt multi-instrumentalist Roel Spanjers de spits af met een vintage voodoo piano college.

Roel kruipt achter de toetsen en neemt je mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad ook, en dat treft Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende sound van New Orleans zo’n beetje als enige Nederlander helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en rondgetrokken met lokale helden.

De in Brabant geboren Spanjers doet in 1997 zijn eerste grote toer met de Amerikaanse bluesmuzikant Luther Allison. Daarnaast speelt hij mee op het album Round Here van JW Roy & Band. De bluesmuzikant Jan Willem Roy loopt als een rode draad door zijn leven. Met o.a. Fred Jenner (ex-Kadanz) en Roel Giesen maakt hij twee jaar deel uit van de band Eeuwige Belofte.

In 2001 begint Spanjers zijn eigen band The Sunset Travellers. Met zijn broer Erik begint hij zijn eigen studio. Roel werkt er veelal als sessiemuzikant terwijl Erik meer de man achter de knoppen is. Op 14 november 2003 gaat 'Normaal' van start met de Høk & Swing Tournee 2. Roel Spanjers speelt mee op accordeon, toetsen en achtergrondzang.

Het akoestisch optreden begint om 14:30 uur en de toegang is geheel gratis.